Dovleceii bunicuței

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
4 dovlecei tineri (600 g)
300 g brânză de vaci
2 ouă
50 g suc de roșii
1 legătură mărar
2 linguri smântână
1 lingură unt pentru tavă
sare

Cum procedezi:
1. Speli dovleceii, îi cureți de coajă, îi tai în jumătate, pe lungime și le îndepărtezi miezul. Fierbi tare un ou, îl cureți de coajă și îl tai mărunt.
2. Amesteci brânza de vaci cu oul fiert, mărarul tocat fin și oul rămas, bătut cu sare după gust. Umpli dovleceii cu pasta pregătită, îi așezi în tava unsă cu unt și îi dai la cuptor pentru 20 de minute.
Îi consumi calzi, stropiți cu un sos preparat din sucul de roșii amestecat cu smântâna.

4 porții

Dorina Sculean, Deta, jud. Timiș

Sfatul nostru: În loc de mărar, poți să adaugi în umplutură busuioc.

1 porție conține:
265 kcal
15 g proteine
18 g lipide
10 g glucide

Rețetă indicată în boli de stomac, dar și în diabet, fiind săracă în glucide.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *