Drob de ciuperci și nuci

Ingrediente

  • 150 g orez cu bobul lung
  • 1 cub concentrat supă cu ciuperci
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 g ciuperci din conservă
  • 100 g miez de nucă
  • 3 ouă
  • 3 linguri griș
  • 1 legătură mărar
  • ½ linguriță nucșoară
  • piper
  • sare
  • 2 linguri unt pentru formă

Preparare
1. Alegi și speli orezul. Îl pui la fiert pentru 20 de minute, în 500 ml apă fierbinte, împreună cu uleiul și concentratul de supă. Ai grijă să amesteci spre sfârșit, ca să nu se lipească de baza vasului.
2. Prăjești miezul de nucă într-o tigaie, fără grăsime, apoi îl macini. Scurgi ciupercile conservate, le speli și le tai în felii subțiri.
3. Amesteci orezul fiert și răcit, cu nucile, ouăle bătute, ciupercile, grișul, mărarul fin tăiat, nucșoara, sare și piper după gust.
4. Ungi o formă de chec cu unt, o tapetezi cu hârtie de copt și o ungi din nou cu unt. Torni compoziția și introduci tava în cuptorul preîncălzit. Coci drobul la foc mijlociu, timp de 35-40 de minute.
5. Îl scoți din formă după ce s-a răcit și îl tai în felii groase de 2-3 cm. Îl așezi pe un platou decorat cu frunze de salată, împreună cu alte aperitive divers colorate și condimentate.
Sfatul meu: Dacă vrei să-l servești ca aperitiv cald, ideal ar fi să-l asociezi cu un sos alb de ciuperci.
Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor
12 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *