Drob din orez

Drob din orez_MG_0410_Ingrediente

  • 2 cutii (400 g) pate de ficat
  • 2 linguri orez
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 legături mărar verde
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 4 ouă
  • câteva frunze de salată verde
  • 1 lingură pesmet
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns
  • câte 1 lingură pesmet și ulei pentru tavă

Preparare
1. Fierbi orezul timp de 8-10 minute. În acest timp, cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în ulei. Amesteci apoi ceapa cu pateul, pesmetul, verdeața tocată mărunt, sare și piper după gust. Adaugi orezul bine scurs, ouăle și omogenizezi.
2 Ungi o formă cu ulei și o tapetezi cu pesmet, apoi torni compoziția. Deasupra ungi cu ou bătut și coci drobul timp de 20 de minute.
3. Când este gata, răstorni drobul pe un platou garnisit cu frunze de salată verde.

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

Sfatul nostru
Prepară drobul cu orez brun, lăsat la înmuiat de seara.

12 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *