Dulceață de afine

Dulceata de afine_MG_4399_Ingrediente

  • 2 ½ kg afine coapte nezdrobite
  • 1 ½ kg zahăr
  • ½ pahar apă
  • zeama de la 1 lămâie

Preparare
1. Pui afinele într-o strecurătoare de plastic și le treci repede prin jet de apă rece.
2. Într-o cratiță emailată, care are emailul intact, fierbi apa și zahărul până când obții un sirop bine legat. Adaugi afinele scurse și le fierbi timp de 20 de minute. În acest timp, scuturi vasul cu scurte mișcări orizontale și, când dulceața începe să se îngroașe, amesteci din când în când, cu o lingură de lemn pe care o folosești numai la dulcețuri. Când au început să apară bășicuțe la suprafața dulceții, pe o farfurie rece, probezi dacă dulceața se leagă, timp în care iei vasul de pe foc. Torni zeama de lămâie și lași să mai fiarbă dulceața timp de 2-3 minute, la foc mic.
3. Speli borcane de 350 ml și le sterilizezi în cuptor. Când dulceața s-a răcit, o pui în borcane și le legi cu celofan dublu sau le înfiletezi capacele metalice.

Olga Muntean, Sânnicolau-Mare jud. Timiș

3 borcane
5 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *