Dulceață de agrișe

Dulceata de agrise_MG_4404_Ingrediente

  • 1 ½ kg agrișe
  • 1 kg zahăr
  • 2 pahare apă
  • 1 lămâie
  • 1 păstaie de vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilat

Preparare
1. Speli agrișele sub jet de apă, le scurgi și le alegi pe cele sănătoase. Cu ajutorul unui ac sau al unei scobitori, scoți semințele cu grijă și pui fructele într-un castron. La un castron plin cu vârf de boabe, vei pune 1 kg de zahăr. Dacă ai mai multe boabe, suplimentezi cantitatea de zahăr.
2. Într-o cratiță emailată, pui la fiert apa împreună cu zahărul și le fierbi pânâ când siropul este aproape legat. Adaugi fructele și le lași până se leagă bine siropul.
3. Stingi focul și lași dulceța acoperită cu un șervet umed, pentru 2-3 ore, timp în care siropul va intra în fructe.
4. Pui din nou vasul pe foc și fierbi din nou dulceața pentru câteva clocote, adăugând felioare de lămâie și batonul de vanilie sau zahărul vanilat. Torni dulceața rece în borcane de 400 ml, în prealabil sterilizate, le capsezi și le lași într-un loc răcoros.

Doina Tătăranu, București

2 borcane
8 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *