Dulceață de grepfrut și portocale

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 kg portocale
1 grepfrut mare
1 lămâie
2 kg zahăr

Cum procedezi:
1. Pui fructele într-un vas cu apă rece, pentru 24 de ore, timp în care schimbi apa de câteva ori.
2. Scoți fructele din apă și le ștergi bine, cu o cârpă curată, pentru a îndepărta stratul amar de la suprafața cojii.
Cureți fructele de coajă și tai cojile în fâșii subțiri, iar miezul în bucățele, având grijă să îndepărtezi sâmburii.
3. Într-o cratiță emailată, așezi fructele în straturi, cu zahăr printre ele și le dai la rece pentru 24 de ore.
4. Scurgi zeama pe care și-au lăsat-o și o fierbi timp de 5 minute, la foc iute, apoi adaugi fructele și lași focul mic. Fierbi dulceața într-o cratiță așezată pe o tablă groasă, amestecând ca să nu se prindă. Probezi dacă se leagă siropul după aproximativ 30 de minute.
5. Stingi focul, acoperi vasul cu un șervet umed și lași dulceața la răcit până a doua zi. Torni dulceața în borcane bine spălate și uscate, pe care le legi cu celofan.

Valentina Leonte, Alexandria



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *