Dulceață de mere cu stafide

Dulceata de mere cu stafide_MG_8117

Ai nevoie de:
1,5 kg mere
zahăr cât greutatea miezului de mere (aproximativ 1,2 kg)
200 ml apă
100 g stafide albe
1 lingură rom
½ lămâie

Cum procedezi:
1. Înmoi stafidele în 250 ml apă caldă cu rom. Cureți merele de coajă, le tai în sferturi, le îndepărtezi casetele cu semințe, apoi cântărești merele.
2. Într-o cratiță emailată, pui la fiert zahărul cu apa și 1 linguriță zeamă de lămâie. Topești zahărul în apă la foc mic, apoi mărești flacăra și fierbi siropul până se mai îngroașă și devine maro deschis. Pui la fiert în sirop întâi merele, apoi stafidele bine scurse. Fierbi dulceața până când siropul se leagă, iar merele devin transparente.

Ioana-Maria Davidescu, București

Sfatul nostru: Fierbe cojile de mere în apă cât să le acopere și scade zeama până obții o cană de lichid. Folosește acest lichid în loc de apă, pentru a dizolva zahărul. Pectinele conținute de coaja de măr vor contribui la legarea mai rapidă a dulceții.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *