Dulceață de nectarine cu pepene galben

Foto Elena Tănăsescu Burda România
Foto Elena Tănăsescu Burda România

Ai nevoie de:
1 kg nectarine
1 kg pepene galben
1 kg zahăr
1 baton de vanilie
½ lămâie

Cum procedezi:
1. Tai batonul de vanilie pe lungime, apoi în bucăți de 2-3 cm. Cureți pepenele de coajă și semințe, iar nectarinele numai de sâmburi, apoi le tai pe toate în cubulețe.
2. Le așezi într-o cratiță emailată, în staturi, cu zahărul și bucățile de baton de vanilie printre ele. Le dai la rece timp de cel puțin 6 ore, ca să își lase zeamă, timp în care amesteci din când în când, cu o lingură de lemn.
3. Scoți bucățile de baton de vanilie din cratiță, scurgi siropul care s-a format și îl fierbi timp de 10 minute, la foc iute. Adaugi fructele și fierbi încă 10 minute, la foc mic, iar la sfârșit torni zeama de lămâie și pui din nou bucățile de baton de vanilie. 4. Probezi dacă se leagă siropul, apoi stingi focul și acoperi cratița cu un șervet umed. Când s-a răcit, repartizezi dulceața în borcane și le capsezi sau le legi cu celofan.

Ioana Marin, București

Sfatul nostru: Ca să nu modifice aroma plăcută a dulceții, adaugă numai 1 linguriță de zeamă de lămâie, cantitate suficientă pentru a împiedica zaharisirea produsului.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *