Dulceață de pepene galben

Foto Elena Tănăsescu
Foto Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
1 kg pepene galben
1 kg zahăr
2-3 pahare apă
1 linguriță sare de lămâie sau zeama de la ½ lămâie

Cum procedezi:
1. Cureți pepenele galben de coajă și semințe și îi tai miezul în cuburi de 2 cm. Fierbi zahărul cu apa, până obții un sirop gros și bine legat, în care pui cuburile de pepene.
2. Stingi focul, lași dulceața în repaus timp de 30-40 de minute, apoi continui fierberea, la început la foc mai mic, apoi crescând intensitatea. Din când în când agiți vasul. Îndepărtezi spuma care se formează, ori de câte ori este nevoie.
Probezi dacă se leagă dulceața și adaugi sarea de lămâie dizolvată în puțină apă fierbinte sau zeama de lămâie.
3. Răstorni dulceața într-un castron curat, o acoperi cu un șervet umed și o pui în borcane după ce s-a răcit.

Maria Buruiană, Iași



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *