Dulceață de roșii și mere

Foto Elena Tănăsescu
Foto Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
1 kg zahăr
4 roșii
1 kg mere
2 lămâi

Cum procedezi:
1. Alegi roșii mici și tari, de preferință din soiul lunguieț, care au puține semințe. Le opărești pe rând și le cureți de coajă. Le pui într-o cratiță, în straturi, împreună cu zahărul. Lași dulceața să fiarbă pe foc, până începe să se îngroașe.
2. Cureți merele de coajă și le tai în felii, apoi le adaugi la fiert. Amesteci ușor, ca să nu se prindă de cratiță, iar spre sfârșitul fierberii torni zeama de lămâie.
3. Răstorni dulceața într-un castron curat, uscat, mai larg la gură, o acoperi cu un șervet ud, dar bine stors și o lași să se răcească până a doua zi. O pui în borcane, pe care le capsezi, le etichetezi, apoi le depozitezi într-o cămară răcoroasă sau în pivniță.

Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța

Sfatul nostru: Deși combinația ți s-ar putea părea ciudată, dulceața este delicioasă. Merită să încerci să prepari o porție, mai ales că mere și roșii găsești până la începutul lui noiembrie.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *