Dulceață de vișine

Dulceata de visine_MG_4418_Ingrediente

  • 2 kg vișine
  • 1 kg zahăr
  • 2 plicuri Gelfix Extra 2:1

Preparare
1. Sortezi vișine sănătoase, le speli și le îndepărtezi codițele. Scoți sâmburii fructelor cu ajutorul dispozitivului special sau cu o agrafă de birou. operațiune foarte migăloasă, care îți va lua ceva timp. 2. Așezi vișinele într-o cratiță mare, de 4-5 litri și le presari cu praful de Gelfix și cu 2 linguri de zahăr. Amesteci ușor, pentru omogenizare, apoi așezi cratița pe foc și amesteci până începe să fiarbă. Pui restul de zahăr și continui fierberea timp de aproximativ 5-10 minute.
3. Între timp, speli borcane de 720 ml, le așezi pe o tavă și le usuci în cuptor. Când dulceața este gata, o pui repede în borcane pe care le închizi cu capace metalice și le întorci pe capac, pentru 5 minute. În felul acesta, ai ocazia să verifici și dacă borcanele sunt închise etan, iar dacă este nevoie, să le poți schimba capacele.
Le etichetezi și le păstrezi în beciul răcoros, care le asigură o temperatură constantă.

Sfaturile mele
În afară de avantajul preparării rapide, dulcețurile cu gelifiant au avantajul că fructele se păstrează întregi și la o culoare apropiată de cea naturală. Dacă nu ai o piviniță răcoroasă, deăpozitează gemul în frigider.
Eu folosesc aceeași rețetă și pentru prepararea dulcețurilor de caise, căpșune, portocale și kiwi.

Doina Tătăranu, București

3 borcane
1 hLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *