Dulceață rapidă de caise și căpșune

Dulceata de caise si capsune_MG_4146_Ingrediente

  • 1 kg căpșune
  • 1 kg caise
  • 1 kg zahăr
  • 1 plic Gelfix extra

Preparare
1. Speli fructele și le lași să se scurgă în strecurătoare. Îndepărtezi codițele căpșunelor și sâmburii caiselor, pe care apoi le tai în cubulețe.
2. Într-o cratiță emailată cu volumul de cel puțin 4 litri, amesteci fructele cu zahărul și gelifiantul. Fierbi fructele la foc mediu timp de 5 minute, cronometrând de la primul clocot. În acest timp, amesteci cu ajutorul unei spatule curate, pe care o folosești de asemenea exclusiv pentru dulcețuri.
3. Sterilizezi în cuptor borcane de 400 ml. Le scoți cu tot cu tava metalică și torni dulceața fierbinte. Înfiletezi capacele metalice și întorci borcanele pe capac, pentru 5 minute, apoi le poți depozita într-un loc răcoros.

Sfatul nostru
Pentru un plus de aromă, poți adăuga la ultimul clocot și o lămâie verde tăiată în felioare subțiri.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

6 borcane
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *