Esența ciorbelor

Esente pentru ciorbe_MG_5089_Ingrediente

  • 2 kg morcovi
  • 1 kg ceapă
  • 1 kg roșii
  • ½ kg păstârnac
  • 4 țeline
  • 4 ardei grași
  • 1 varză mică
  • 1 conopidă
  • 10 g usturoi
  • ½ kg sare mare, grunjoasă

Preparare
1. Speli legumele și le cureți. Tai toate zarzavaturile mîn bucăți mici sau le treci prin mașina de tocat carne. 2. Le amesteci cu sarea, iar după aproximativ ½ oră, le pui în borcane de 400 ml, spălate. După fiecare strat, apeși cu lingura ca să nu rămână goluri de aer. Deasupra legumelor din fiecare borcan Torni câte 2-3 linguri de ulei, apoi închizi ermetic borcanul.
Întrebuințezi amestecul la supe, ciorbe, punând câte o lingură de amestec la 1 oală. Dă gust altor diferite mâncăruri: ardei umpluți cu orez, saramale de post.

Nicolae Barbu, Oțelu Roșu, jud. Caraș-Severin



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *