Fajitas mexicane

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Cumnata mea din SUA, cea care mi-a dat rețeta, prepară aceste fajitas mexicane cu tortillas care conțin spanac.

Ingrediente
2 cepe
½ kg piept de pui
1 ardei gras roșu
1 plic condimente pentru fajitas
150 ml apă
2-3 linguri ulei de măsline
8 foi de tortillas
sare

Preparare
1. Cureți cepele și ardeiul și le speli. Tai cepele în felii foarte fine și ardeiul în cubulețe. Cureți de piele pieptul de pui, îl speli și îl tai cubulețe.
2. Încingi uleiul într-o cratiță și înăbuși carnea acoperit. După ce și-a schimbat culoarea, pui ceapa și ardeiul. Când carnea și legumele s-au înmuiat, le presari cu sare și condimentele pentru fajitas, torni puțină apă și le lași să fiarbă câteva minute împreună.
3. Repartizezi umplutura pe tortillas și le rulezi sau le sub formă de portofel. Dacă dorești, înainte de a le împacheta, poți să presari mozzarella uscată și rasă.

Olga Muntean, Sânnicolau Mare, jud. Timiș

8 bucăți
35 min

Sfatul nostru
Noi am împachetat tortillas astfel încât să vedeți bine umplutura. Clătitele din făină de porumb pot avea diverse umpluturi, de la carne de vită și pește la creveți. Condimentele pentru fajitas depind carnea folosită; pentru pui, ardeii iuți, chimenul și o ceapă mică sunt arome destul de puternice pentru a fi folosite la asezonarea preparatului.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *