Falafel (chifteluțe din năut)

Ingrediente
  • 500 g năut
  • sare
  • piper
  • 100 g hațmațuchi
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 g șofran (pulbere)
  • 1 pliculeț praf de copt
  • ulei pentru prăjit
Pentru salată
  • varză
  • roșii
  • castraveți
  • 2-3 ardei iuți murați
 
Preparare
1. Pui boabele de năut să se înmoaie timp de 24 de ore. Le dai prin mașina de tocat carne. Într-un castron amesteci năutul cu piper, hațmațuchi, usturoiul pe care l-ai pisat și mai adaugi șofran și praf de copt. Vei obține o pastă consistentă asemenea celei de chiftele.
2. Pe o planșetă presari făină și tăvălești gogoșelele pe care le formezi din amestecul de năut. Încingi cratița cu ulei și le coci la foc iute.
Această mâncare israeliană o servești împreună cu o salată preparată din roșii, varză, castraveți și ardei iuți murați.
Atenție! Dacă pasta ți se pare că nu este prea consistentă, poți adăuga două feliuțe de pâine înmuiate. 
 
 
Aneta Ionășchița, com. Plenița, jud. Dolj
 
4 porții
1 h
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *