Fasole bătută cu măsline și castraveți

Fasole batuta cu castraveti si masilne_IMG_9457

Ingrediente
300 g fasole boabe
1 morcov
1 ceapă
50 ml ulei
2-3 căţei de usturoi
50 g de măsline
2-3 castraveţi muraţi
1 crenguţă de cimbru
busuioc
sare

Preparare

1. În seara dinaintea preparării, pui fasolea la înmuiat. A doua zi, înlocuieşti apa şi fierbi boabele timp de 2 ore, împreună cu crenguţa de cimbru. Cureţi morcovul şi ceapa, le speli şi le adaugi la fiert în vasul cu fasole, după 1 ½ ore.
2. Scurgi legumele fierte şi le mixezi în blender, adăugând câte puţin ulei.
3. Cureţi şi zdrobeşti usturoiul. Păstrezi pentru decor câteva măsline, iar restul le tai în felii subţiri, îndepărtându-le sâmburii. Cureţi de coajă castraveţii şi îi dai pe răzătoarea mică, apoi îi laşi să se scurgă într-o strecurătoare.
4. Amesteci pasta de fasole cu măslinele şi castraveţii, condimentezi pasta cu busuioc, o sărezi după gust şi o aşezi în boluri. O decorezi cu felioare de măsline.

Sfatul meu
Pentru un gust mai dulce, poţi să acoperi pasta cu ceapă tăiată solzişori, călită împreună cu boia dulce.

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

8 porţii
12 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *