Fasole galbenă cu morcovi și ardei în bulion

Foto Elena Tănăsescu
Foto Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
2 kg fasole galbenă păstăi
½ kg ardei sau gogoșari
½ kg morcovi
1 kg roșii sau ½ l bulion
2 legături pătrunjel
1-2 lingurițe sare
200 ml ulei

Cum procedezi:
1. Opărești și decojești roșiile, le tai în jumătate, îndepărtezi cotoarele, apoi le treci printr-o sită. Pui la fiert sucul de roșii, la foc mic, până capătă consistența unui bulion subțire.
2. Între timp, cureți fasolea, o speli și o rupi în bucăți de 4-5 cm. Cureți ardeii și morcovii, îi speli și îi tai în fâșii, respectiv în rondele foarte subțiri.
3. Călești fasolea împreună cu ardeii și morcovii, apoi adaugi pătrunjelul tocat și bulionul și lași pe foc până când fasolea este aproape fiartă. Adaugi sarea, stingi focul și repartizezi conserva în borcane de 800 ml, pe care le închizi ermetic și le sterilizezi câte 1 oră, două zile la rând.
Folosești conserva de fasole galbenă la prepararea ghiveciului sau pentru o mâncărică de fasole, adăugând ceapă călită.

Sfaturile mele: Dacă știi că temperatura în camera unde păstrezi conservele nu este scăzută, pentru siguranță, adaugă o pastilă de aspirină pisată la borcanul de 800 g.

Doina Dumitriu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *