Fasole verde în suc de roșii

Fasole verde pentru iarna_MG_5250_Ingrediente

  • 5 kg fasole verde
  • 2 kg roșii
  • ½ l ulei
  • sare
  • aspirină

Preparare
1. Speli păstăile, le cureți capetele și le rupi în jumătate.
2. Încingi uleiul într-o cratiță și călești puțin păstăile, amestecând ușor. Presari puțină sare și stingi cu 500 ml apă fierbinte. Lași să fiarbă la focmic, într-o cratiță acoperită, timp de 30 de minute.
3. Speli roșiile, le opărești, le decojești și le îndepărtezi cotoarele, apoi le tai mărunt. Le pui la fiert în oala cu fasole, în ultimile 10 minute.
4. Pui mâncarea caldă în borcane curate, cu volumul de 800 ml. În fiecare borcan, adaugi câte o aspirină zdrobită. Închizi ermetic borcanele, apoi le așezi într-un coș de nuiele, în pături, unde se vor răci complet până a doua zi.
Iarna, poți consuma mâncarea ca atare sau o îmbogățești cu ceapă și morcovi, tăiate julien și înăbușite.

Roma Verdeș, Timișoara, jud. Timiș

10 borcane
8 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *