Fateh de pui

Ingrediente

  • 1 pui întreg sau 3 piepți de pui file
  • 1 pachet lipii libaneze mici
  • 500 g orez
  • 500 g iaurt
  • 4 căței usturoi
  • 200 ml ulei
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli carnea de pasăre și o pui la fiert pentru o oră, la foc mic, în apă cu puțină sare.
2. Alegi, speli și lași să se înmoaie orezul în apă rece. După 20 de minute îl scurgi și îl călești puțin în 100 ml ulei. Stingi cu 500 ml supă de pui și lași să fiarbă la foc mijlociu, până când absoarbe toată supa. Sărezi orezul după gust, acoperi cratița cu un capac și continui fierberea la foc mic, timp de alte 15 minute.
3. Tai lipiile în pătrățele, pe care le prăjești în uleiul rămas până devin aurii.
4. Cureți carnea de oase și pielițe, apoi o tai în cuburi sau în fâșii. Într-un vas termorezistent, așezi bucățile de lipie, torni supă de pui până acoperi pâinea, după care pui carnea presărată cu piper după gust și orezul. Deasupra torni iaurtul amestecat cu usturoiul pisat.

Mariam Cătălina Al Kurdi, Amman, Iordania

10 porții
1 h 40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *