Ficat aromat, la grătar

Ficat de vitel cu ierburi aromatice_MG_9800_

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
380 kcal
35 g proteine
20 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 1 kg ficat vită sau pasăre
  • 100 g unt
  • maghiran
  • busuioc
  • oregano
  • sare

Preparare
1. Speli ficatul de mai multe ori, până când apa rămâne curată. Îl tai în felii groase de 1,5-2 cm și îl presari cu condimente după gust.
2. Topești untul într-o tigaie, iar când se răcește, îl folosești pentru a unge feliile de ficat.
3. Pui feliile de ficat pe grătarul încins sau pe tigaia teflonată, la foc mic. După 7-8 minute, întorci ficatul și îl ungi din nou cu unt.
4. Când sunt gata, iei feliile de pe grătar, pui deasupra untul rămas și presari sare. Servești preparatul fierbinte, cu salată de roșii.

Silvia Nechifor, Suharău, jud. Botoșani

6 porții
15 min

Rețetă indicată în diabet.

Îți dorești încă o rețetă indicată în diabet? O găsești aici.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *