Ficat de pui îmbrăcat în șuncă

Ficatei in bacon_MG_0247

Ingrediente
500 g ficat de pui
300 g bacon
maghiran
boia
piper
3 linguri ulei
sare

Preparare
1. Speli bine ficatul și îl cureți de pielițe. Tai baconul în felii subțiri, pe care le presari cu maghiran, piper și boia după gust.
2. Îmbraci fiecare ficățel într-o felie de șuncă, iar pentru a nu se desprinde, fixezi rulourile cu o scobitoare.
3. Așezi toate bucățile într-o tavă unsă cu o lingură ulei. Stropești preparatul cu restul de ulei și cu puțină apă. Dai vasul la cuptor, la foc potrivit, până se pătrund ficățeii. Scoți vasul după 15 minute și presari rulourile cu sare după gust, apoi dai din nou la cuptor, pentru alte 5 minute.
4. Orice garnitură este bine-venită lângă acest preparat: orez, cartofi sau legume înăbușite. Profită de bogăția anotimpului pentru a însoți ficățeii la masă cu o salată din legume proaspete de sezon sau bucură-te că îi poți consuma iarna, cu murături.

Sfatul meu:
Șunca va păstra ficatul moale, împiedicându-l să se usuce. Nu săra ficatul de la începutul coacerii, deoarece sarea favorizează întărirea acestuia.

Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița

6 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *