Ficat de vițel cu felii de costiță și cartofi

Ficat de vitel cu felii de costita si cartofi_MG_0423_Ingrediente

  • 100 g costiță afumată
  • 1/2 kg ficat de vițel
  • 4 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri vin, câteva
  • fire de pătrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 foaie de dafin
  • sare

piper

Preparare
1. Cureți cartofii, îi speli, îi tai cubulețe și îi înăbuși timp de 10-15 minute cu 2 linguri de unt, puțină apă și un praf de sare. Speli ficatul și îl tai în felii de 2 cm. Presari bucățile de ficat cu sare și piper după gust, apoi le dai prin făină și le rumenești în unt fierbinte, pe ambele părți, adăugând și foaia de dafin. Când sunt gata le scoți și le lași la
cald.
2. Tai costița felii subțiri, pe care le prăjești puțin în untul rămas de la ficat, apoi le așezi împreună cu ficatul pe marginea unei farfurii, iar în mijloc pui cartofii.
3. În tigaia cu unt rămas de la prăjit pui vinul și lași să fiarbă puțin. Iei cratița de pe foc, adaugi zeama de lămâie și amesteci. Torni sosul peste cartofi și presari deasupra pătrunjel tocat mărunt.

Ilca Lazăr, Brașov, jud. Brașov

5 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *