Ficăței de pui înăbușiți

Ficatei de pui inabusiti_IMG_5290_Ingrediente

  • 500 g ficăței proaspeți de pui
  • 2 cepe mari
  • 3 ardei grași roșii
  • 1 ardei gras verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 roșii
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 1 vârf de cuţit cimbru
  • ½ legătură pătrunjel

Preparare
1. Decojeşti roşiile. Cureţi legumele rămase, apoi le speli şi le toci mărunt. Speli ficățeii în mai multe ape și îi cureți de pielițe.
2. Înăbuşi ceapa într-o tigaie cu uleiul şi 100 ml apă caldă. După 2-3 minute, adaugi pe rând ardeii, roşiile şi usturoiul. Completezi cu apă cât să acopere legumele şi le laşi să se înăbuşe acoperit.
3. După ce legumele s-au înmuiat, pui ficăţeii şi cimbrul şi continui să le prepari împreună, la foc mediu, pentru 10 minute, amestecând din când în când. Presari puţină sare la sfârşit, când ficăţeii sunt bine pătrunşi. Îi serveşti cu pătrunjel fin tocat.

Cristina Dumitru, Pitești, jud. Argeș

6 porţii
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *