File de cod cu țelină și ananas

Cod file cu ananas_IMG_7843_Ingrediente

  • 4 fileuri de cod
  • 1 lămâie
  • 1/2 țelină
  • 1/2 fir de praz
  • 1/2 cutie compot de ananas
  • 200 g smântână
  • 100 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 2 linguri făină
  • sare după gust

Preparare
1. Speli fileurile, le lași la scurs, le curețide pielițe și de eventuale oaseși le stropești cu zeama de la 1/2 lămâie. Într-o strecurătoare pui la scurs ananasul din compot.
2. Cureți țelina și prazul și le speli. Tai țelina julien și prazul rondele. Topești într-o tigaie 2 linguri de unt și călești țelina timp de 5 minute, apoi adaugi prazul și vinul și lași să scadă la foc mic. Stingi focul și amesteci legumele cu zeama de lămâie rămasă, bucățile de ananas, smântâna și sarea.
Tai fileurile, le sărezi și le treci prin făină, apoi le prăjești în untul rămas și le servești cu garnitura de legume.

Sfatul meu!
Dacă dorești un preparat mai gustos, așază peștele și garnitura de legume într-un vas termorezistent și dă-le la cuptor pentru 10 minute.

Sanda Dincă, Simeria, jud. Hunedoara

35 min
4 porții

Sfatul nostru!
O gospodină experimentată poate reduce timpul de preparare prăjind peștele în timp ce călește legumele, dar având grijă
să le supravegheze pe amândouă.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *