File de curcan grecesc

Ingrediente

  • 500 g piept de curcan file
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 castraveți proaspeți
  • 3 roșii
  • 1 legătură verdeață
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli carnea de curcan și o porționezi, apoi o stropești cu zeama de lămâie, o presari cu puțină sare și piper și o dai la rece pentru 30 de minute, să pătrundă aromele.
2. Între timp, cureți și tai mărunt ceapa și usturoiul. Le călești puțin în 2 linguri ulei, până devin transparente.
3. În tigaia cu legume, rumenești pe ambele fețe feliile de file de curcan, apoi presari verdeața fin tocată, stingi cu apă caldă și lași carnea să se înăbușe timp de 10 minute, la foc mic.
3. Cureți, speli și tai ardeiul în inele. Speli roșiile și castraveții. Tai castraveții în rondele, iar roșiile în prealabil decojite, în cubulețe. În uleiul rămas, încins în altă tigaie înăbuși ardeii, apoi adaugi castraveții și, în cele din urmă, roșiile. După 10 minute, potrivești de sare și piper.
4. Pui legumele la înăbușit timp de 5 minute împreună cu pieptul de curcan.
Grecii servesc preparatul fierbinte, cu garnitură de cartofi natur.

Andreea Ligia Rodica Nechifor, Suharău, jud. Botoșani

4 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *