File de pește în crustă de brânză topită

Foto: Nicolae Mihai – Burda România

Ingrediente
700 g file de pește (crap, șalău)
200 g brânză topită la tub
2 gălbenușuri
2 linguri făină
100 ml ulei
50 g parmezan ras
1 legătură verdeață
sare 


Pentru garnitură
300 g spanac
2-3 căței usturoi
150 g orez
sare
½ lămâie

Preparare
1. Speli fileurile, le ștergi cu șervețele absorbante și le tai în fâșii late de circa 3 cm. Le presari cu sare și verdeață tocată mărunt. Le treci apoi prin făină și le prăjești în ulei, până se rumenesc pe ambele părți. Le scoți din tigaie într-un vas termorezistent.
2. Într-un castron, amesteci brânza topită cu gălbenușurile, verdeața rămasă și sare după gust. Torni acest amestec peste peștele prăjit și introduci vasul în cuptorul încins, pentru 10-15 minute. Cu 5 minute înainte de a scoate vasul din cuptor, presari parmezanul ras.
3. Pentru garnitură, fierbi orezul în 450 ml apă ușor sărată. Cureți spanacul, îl speli și îl opărești, apoi îl mixezi până obții un piure, pe care îl amesteci cu usturoiul zdrobit și sare după gust. Pui garnitura în forme de savarină și le răstorni pe farfurii. Așezi alături fileurile de pește și le ornezi cu feliuțe de lămâie și verdeață.

Alina Florentina Barbu, Măldăeni, jud. Teleorman

8 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *