File de pește cu piure de cartofi și sparanghel

Ingrediente

  • file de pește
  • 1 mână de sparanghel
  • 500 g cartofi
  • smântână
  • ulei de măsline
  • sare și piper
  • sos vinegreta
  • 2-3  roșii cherry

Preparare
1. Fierbi sparanghelul în apă cu sare, apoi îl scoți și-l pui imediat în apă rece pentru a-și păstra culoarea.
2. Cartofii îi cureți, îi tai cubulețe și îi fierbi, apoi îi zdrobești bine. Îi pui într-o cratiță groasă, pe care o pui pe foc mic, adaugi 2-3 linguri ulei de măsline, 3 linguri de smântână și amesteci până obții o compoziție pufoasă și cremoasă. Presari sare și piper proaspăt măcinat, atât cât este nevoie.
3. Condimentezi fileul cu sare și piper proaspăt măcinat,  apoi îl prăjești în ulei de măsline.
4. Pe un platou asșezi frumos piureul, deasupra pui fileul frumos rumenit și alături sparanghelul  și 2-3 roșii mici decojite. Ultimul ingredient este puțin sos vinegreta.

Sfatul meu
Preparatul este o bogăție de culori: albul pireului, galbenul peștelui rumenit, verdele sparanghelului, roșul micilor roșioare cherry și maroniul sosului.

Maria Iosip, Galați



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *