File de pește cu sos de smântână și mărar

filepestesos smantana2

Ai nevoie de:
3-4 fileuri de pește (crap, somn, șalău)
2 lămâi
250 g smântână
1 legătură mărar
2-3 căței de usturoi
2 linguri ulei
1 felie slănină
sare
piper

Cum procedezi:
1. Speli fileurile de pește, le lași să se scurgă pe un șervet curat, apoi le frigi pe grătarul încins, uns cu slănină, câte 4-5 minute pe fiecare parte. Cureți usturoiul și îl pisezi cu puțină sare.
2. Prepari un sos din smântână, mărarul tocat mărunt, usturoiul zdrobit, uleiul, sare și piper după gust.
Servești fileurile de pește decorate cu felii de lămâie, alături de sosul de smântână și mărar.

Elena Vlad, com. Vidra, jud. Ilfov

Sfatul nostru!
Pentru decor, adaugă câteva fâșii de ardei copt și rondele de usturoi verde.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *