File de pește cu unt aromat

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
4 fileuri de pește
5 cm rădăcină de ghimbir
140 g unt
1 legătură de coriandru verde sau 1 lingură coriandru uscat
2 lămâi verzi
2 linguri ulei
piper
sare

Cum procedezi:
1. Cureți de coajă rădăcina de ghimbir și o tai în bucăți. Le mixezi în blender, împreună cu 100 g unt, coriandrul, zeama și coaja rasă de la 1 lămâie, piper și sare după gust. Pui pe un celofan pasta obținută, rulezi și dai ruloul la frigider până pregătești peștele.
2. Ungi o tavă cu untul rămas și așezi fileurile de pește presărate în prealabil cu sare și unse cu ulei. Torni puțină apă și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 20-25 de minute.
3. Când sunt gata, le scoți pe un platou și pui pe fiecare fileu fierbinte câte o bucată din ruloul de unt aromat. Decorezi cu lămâia verde rămasă.

4 porții
Timp de preparare: 35 de minute

Sfatul meu: Alege pentru acest preparat fileuri de pește mare: somn, somon, crap etc.

Maria Pădure, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *