File de șalău cu legume

Foto: Elena Tănăsescu - Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu – Burda Romania

Ai nevoie de:
500 g file de șalău
3 morcovi (150 g)
1 ceapă (100 g)
1 țelină mică (80 g)
1 ardei roșu sau 1 gogoșar (100 g)
200 g broccoli
2 cartofi (200 g)
1 lămâie sau 3-4 linguri oțet de mere și miere
1 legătură pătrunjel
2 linguri ulei
plante aromatice după gust
sare după indicația medicului

Cum procedezi:
1. Speli fileurile de pește, le cureți de eventualele oase
și pielițe și le pui într-un castron cu zeama de la 1/2 lămâie sau cu oțetul
de mere.
2. Între timp, cureți legumele și le speli. Tai cartofii în sferturi și
îi fierbi în puțină apă, în care adaugi sare numai dacă îți este permis. Scurgi cartofii fierți și în apa rămasă fierbi peștele. Separat tai morcovii rondele, țelina și ardeiul în cuburi. Le înăbuși într-o tigaie, cu 1 lingură de ulei și puțină apă. Când morcovii s-au înmuiat, adaugi buchețelele de broccoli și plante aromatice după gust, torni puțină apă fierbinte și le lași să se pătrundă bine.
3. Pe o farfurie, așezi peștele scurs și legumele, le stropești cu uleiul și zeama de lămâie rămase și presari deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

Monica Dumitriu, București

6 porții

1 porții
190 kcal
20 g proteine
7 g lipide
15 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *