Flan cu pere

Ingrediente

  • 4 pere tari
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 50 g făină
  • 2 linguri amidon
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr pudră
  • 450 ml lapte
  • 40 g unt
  • 1 lingură zahăr tos
  • ½ linguriță de praf scorțișoară
  • 1 vârf sare

Preparare
1. Cureți perele, le tai în felii, le îndepărtezi caseta semințelor și le așezi în cerc într-o formă detașabilă de tort cu diametrul de 26 cm, unsă cu 1 lingură de unt. Stropești fructele cu zeama de lămâie.
2. Bați bine ouăle cu zahărul pudră și sarea, adaugi scorțișoara făina și amidonul cernute, apoi laptele. Torni compoziția peste pere, iar deasuăpra pui restul de unt, tăiat în bucățele.
3. Dai forma la cuptor pentru 35 de minute, până când flanul devine auriu. Îl scoți din formă după ce s-a răcorit și îl porționezi. Dacă dorești, îl poți pudra cu zahăr.

Ionela Mariana Nole, Mioveni, jud. Argeș

8 porții
50 minute

Sfatul nostru: Nu lăsa flanul pentru a doua zi, consumă-l în ziua în care l-ai preparat.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *