Fleică umplută

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
1 kg fleică de porc
250 g ficat de porc
1 foaie de dafin
câteva boabe de ienibahar
2-3 felii de pâine
200 ml lapte
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
200 g slănină afumată
1 ou fiert tare
sare, piper măcinat, boia
3 linguri untură
150 ml vin alb

Preparare
1. Fierbi ficatul timp de 10 minute, în apă cu foaia de dafin și boabele de ienibahar. În acest timp, înmoi pâinea în lapte. Treci ficatul fiert prin mașina de tocat carne, împreună cu slănina tăiată cubulețe și ceapa curățată. Le amesteci împreună cu pâinea stoarsă, oul mărunțit, usturoiul zdrobit și pătrunjelul fin tocat. Sărezi și condimentezi amestecul după gust.
2. Cureți fleica, o speli și o tai pe lățime. O umpli cu compoziția pregătită, o coși și o așezi într-o tavă cu vinul diluat. O stropești cu untura topită, fierbinte și introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră, până se rumenește frumos. În timpul coacerii, o stropești periodic cu sosul din tavă.
3. Servești feliile de fleică alături de o salată de varză dulce sau murată.
Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *