Fleischrulade

Ingrediente
Pentru ruladă

  • 300 g carne tocată de porc
  • 3 felii pâine albă
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 linguriță piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • sare

Pentru sos

  • 2 gălbenuşuri
  • 100 ml ulei
  • 150 ml smântână
  • ½ legătură mărar
  • 2 linguri oţet

Preparare
1. Cureți, speli și toci mărunt ceapa și pătrunjelul. Înmoi pâinea în apă. Amesteci carnea cu pâinea stoarsă, ceapa, ouăle, condimente după gust şi verdeața.
2. Așezi compoziţia sub formă de sul, pe o bucată de tifon și o rulezi strâns, dând forma unui salam. Legi rulada cu o sfoară atât la capete, cât și pe întreaga lungime.
3. Îl fierbi într-o cratiţă, la foc mic, în apă cu foi de dafin, boabe de piper şi puţină sare, timp de aproximativ 40 de minute, având grijă să îl întorci pe ambele părți.
4. În timp ce fierbe rulada, prepari maioneza din gălbenușurile crude și ulei. Amesteci maioneza cu oțetul, smântâna și sare după gust.
5. După ce rulada a fiert, o lași să se răcorească învelită în tifon. Îndepărtezi sfoara, o scoți din tifon și o tai în felii groase de 2-3 cm, pe care le așezi pe un platou și le păstrezi la cald.
6. Servești rulada stropită cu acest sos și presărată cu mărar tocat mărunt.

Lidia Todor, Caransebeș, jud. Caraș-Severin

10 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *