Foi de varză cu cremă de pește afumat

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
6 foi mari de varză dulce
250 g file de pește afumat
100 g unt
1 felie de pâine
200 ml smântână
1 gălbenuș
zeama de la ½ lămâie
câte 2-3 fire pătrunjel și mărar
piper
sare

Preparare
1. Speli foile de varză și le subțiezi nervurile. Opărești foile în apă ușor sărată, apoi le scurgi și le tai în jumătăți sau în fâșii late.
2. Îndepărtezi coaja feliei de pâine și mărunțești miezul. Toci fin fileul de pește. În untul moale, frecat spumă, încorporezi treptat peștele, pâinea mărunțită, gălbenușul, zeama de lămâie și condimentele. Mixezi până când obții o pastă fină, în care adaugi smântâna și amesteci bine.
3. Pe fiecare frunză, pui cremă cu ajutorul unui cornet și le rulezi, dându-le aspectul unor trandafirași. Decorezi cu frunze de mărar și pătrunjel.

Florin Sălăjan, Baia Mare, jud. Maramureș

Sfatul nostru
Dacă îți rămâne pastă, umple câteva roșioare cherry și așază-le pe platou lângă foile de varză. Vor crea un contrast plăcut, care îmbie musafirii la masă.

12 porții
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *