Franzelă cu trei umpluturi

Baghete umplute_MG_5925

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 1 franzelă sau 3 chifle ovale mici
Pentru pasta de brânză
  • 100 g brânză dulce
  • miezul de la 1/3 franzelă
  • 50 g telemea
  • 1/2 ardei capia
  • 1 lingură lapte
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 legătură mărar
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 castravecior murat
  • 20 g margarină
Pentru pasta cu mușchi file: 
  • 50 g mușchi file
  • miezul de la 1/3 franzelă
  • 1 lingură lapte
  • 1 lingură muștar
  • 1/2 ardei capia
  • 1 castravecior murat
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 20 g margarină
  • 1/2 lămâie
  • piper
Pentru pasta cu pește: 
  • 70 g macrou afumat
  • miezul de la 1/3 franzelă
  • 1 lingură muștar
  • 1/2 lămâie
  • 1 linguriță condimente pentru pește
  • 10 măsline fără sâmburi,
  • 50 g ciuperci din conservă
  • 1/2 ardei capia
  • 1 castravecior murat
  • 20 g margarină
 
Preparare
1. Dacă folosești franzelă, o tai în trei bucăți, iar dacă ai chifle le tai la un capăt și îndepărtezi miezul cu ajutorul unei lingurițe. 
2. Pastele pentru umplut se prepară asemănător. Înmoi în lapte (sau apă, pentru pasta cu pește) miezul de pâine, apoi îl amesteci cu uleiul de măsline și margarina înmuiată la temperatura camerei. Pentru pasta de brânză adaugi brânza de vaci, telemeaua rasă fin, mărarul tocat, ceapa, ardeiul și castraveciorul tăiate foarte mărunt și omogenizezi. 
Pentru pasta cu mușchi file, în amestecul cu miez de pâine adaugi muștarul, zeama de lămâie, ardeiul, mușchiul și castravetele tăiate foarte mărunt și piper după gust.
Pentru pasta cu pește, amesteci miezul de franzelă și margarina cu măslinele, ciupercile, ardeiul și castraveciorul tăiate în cuburi foarte mici, apoi încorporezi condimentele pentru pește, muștarul și zeama de lămâie. 
3. Umpli fiecare chiflă sau bucată de franzelă cu pastă diferită, le dai la rece pentru câteva ore, apoi le tai în felii de 2-3 cm, folosind un cuțit bine ascuțit.
 
Doina Tătăranu, București
 
15 felii
35 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *