Frigărui americane

frigarui_

Pentru frigărui ai nevoie de:
200 g ficat de vită
8 cârnăciori afumați
125 g slănină afumată
400 g carne de miel
4 cepe mari
2 ardei grași (verde și roșu)
2-3 căței de usturoi
100 g ciuperci proaspete sau conservate
bețe de bambus pentru frigărui

Pentru sos ai nevoie de:
50 ml ulei
350 ml vin alb
2 căpățâni de usturoi
1 linguriță cimbru uscat
sare
piper

Cum procedezi:
1. Speli ficatul, carnea de miel și ardeii. Cureți ceapa, ciupercile, usturoiul și ardeii. Tai ceapa în sferturi și o desfaci în foi. Tai celelalte ingrediente în bucățele. Le înfigi în țepușe, alternând carnea cu slănina și legumele.
2. Prepari sosul amestecând uleiul cu vinul, usturoiul curățat și pisat, cimbrul, sare și piper după gust.
3. Lași frigăruile în sos, la rece, timp de 2-3 ore. Le scoți și le așezi pe grătarul încins și uns cu puțină slănină și le frigi timp de 15 minute, întorcându-le pe toate părțile, pentru a se rumeni uniform.

Cristina Nedelcu, Caransebeș, jud. Caraș-Severin



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *