Frigărui cu ficat și cârnați

Frigarui cu ficat si carnati_MG_8937_Ingrediente

  • 300 g ficat proaspăt de porc
  • 300-400 g cârnați proaspeți, în maț de oaie
  • 2-3 gogoșari în oțet
  • 2 linguri ulei
  • 1 cană vin roșu
  • 2 linguri miere
  • piper
  • sare
  • 8 bețe de bambus pentru frigărui

Preparare
1. Speli ficatul în mai multe ape și îl tai în cuburi de aproximativ 5 cm. Cureți gogoșarii de cotoare și semințe și îi tai în pătrățele de 2-3 cm.
2. Înfigi în bețele pentru frigărui, alternativ, cuburi de ficat, bucățele de gogoșar și cârnații, aceștia rămânând, de preferință, întregi și luând forma unor serpentine ce trec printre bucățile de ficat.
3. Ungi frigăruile cu ulei și le presari cu puțin piper, dar nu și cu sare, întrucât aceasta contribuie la întărirea ficatului.
4. Pregătești frigăruile pe grătarul încins, preferabil pe cel cu jar, de exterior, întorcându-le pe toate părțile. Din când în când, le stropești cu vin amestecat cu miere. Sărezi ficatul când sunt gata frigăruile.

Maria Grigore, Slobozia, jud. Ialomița

8 bucăți
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *