Frigărui cu înveliș crocant

Frigarui cu alune_MG_3266_Ingrediente

  • 800 g piept de pui
  • 1 albuș
  • 100 g arahide nesărate
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 ardei roșu
  • 4 roșii
  • 1 lingură ulei
  • 1 salată verde
  • 1 castravete mare
  • condiment din legume uscate

Preparare
1. Speli pieptul de pui, îl cureți de pielițe și îl tai în fâșii groase, pe care le presari cu condiment din legume după gust.
2. Tai mărunt arahidele și frunzele de pătrunjel verde și le amesteci. Rulezi fâșiile de carne și le înfigi pe bețele de frigărui. Le treci prin albușul de ou bătut spumă, le tăvălești prin arahidele tăiate mărunt și presezi ușor ca să se fixeze pe carne.
3. Așezi frigăruile pe grătarul încins, uns în prealabil cu ulei și le lași câte 7-8 minute pe fiecare parte, pentru a se pătrunde bine carnea.
4. Servești frigăruile pe un platou decorat cu frunze de salată verde și rondele de legume sau alături de o salată cu roșii, castraveți și salată verde.

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

8 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *