Frigărui cu legume și sos de brânză

Frigarui cu rosii si sos de branza_MG_3670

Ai nevoie de:
500 g roșii mici (cireșe)
4 cepe
100 g măsline verzi fără sâmburi
1 cățel de usturoi
4 linguri ulei de măsline
200 g caș
2 linguri pătrunjel tocat
2 linguri lapte
1 legătură arpagic
1 linguriță cimbru uscat
sare
piper
bețe pentru frigărui

Cum procedezi:
1. Speli roșiile, le pui la scurs și le îndepărtezi codițele. Cureți cepele și le tai în sferturi. Înfigi în țepușe, pe rând, o roșie, un sfert de ceapă, o măslină și repeți până umpli pe ¾ bețele cu legume și termini ingredientele. Cureți usturoiul, îl pisezi și îl amesteci cu 2 linguri de ulei, pătrunjelul, sare și piper după gust. Ungi frigăruile cu acest amestec și le frigi pe grătarul încins, întorcându-le pe toate părțile.
2. Razi fin cașul, îl amesteci cu laptele și uleiul rămas și condimentezi sosul cu sare și piper. Cureți arpagicul, îl speli, apoi îl tai inele, pe care le adaugi în sosul de brânză.
3. Aranjezi frigăruile pe un platou, le presari cu cimbru și le servești alături de sosul de caș.

Dana Varga, Dej, jud. Cluj

Sfatul meu!
Poți servi frigăruile ca atare, dar și drept garnitură la o friptură din piept de pui.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *