Frigărui de fructe cu sos de coniac

Frig fructe

Ai nevoie de:
1 măr
1 pară
1 piersică
2 caise
1 pahar coniac
2 plicuri (150 g) zahăr pudră vanilat
bețe de bambus pentru frigărui

Cum procedezi:
1. Cureți fructele de coajă și sâmburi și le tai bucăți. Păstrezi 2 linguri de zahăr, iar restul îl dizolvi în coniac. Pui fructele la macerat în coniac, pentru 30 de minute.
2. Scurgi fructele și le înfigi în țepușe, astfel încât să fie cât mai asortate. Le pui pe grătar timp de 3-4 minute pe fiecare parte, apoi le presari cu zahărul rămas.
3. În momentul în care servești frigăruile, le stropești cu sosul de coniac în care au stat la macerat fructele.

Victorița Diaconescu, Craiova, jud. Dolj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *