Frigărui de inimă

Inima porc4

Ai nevoie de:
1 inimă de porc
200 ml oțet de 4°
1 ceapă
1 ardei iute
2-3 căței de usturoi
150 ml ulei
1 linguriță cimbru
piper
sare

Cum procedezi:
1. Cureți inima de grăsime și de arterele mai groase, o speli în mai multe ape și o tai în cuburi de 3 cm. Prepari o marinată din oțet, 50 ml ulei, ceapa și ardeiul tăiate mărunt, usturoiul zdrobit, cimbrul și 1 vârf de cuțit de sare. Lași bucățile de inimă la marinat în amestecul pregătit, timp de 24 de ore.
2. A doua zi scoți cuburile de inimă de la marinat, le usuci cu un șervet și înfigi câte 5-6 bucăți în fiecare țepușă. Le ungi cu ulei și le frigi pe grătarul încins, la foc moderat, timp de 10-15 minute.
3. În timpul preparării, le întorci pe toate părțile și le mai ungi de 2-3 ori cu ulei. Le presari cu sare și piper când sunt gata. Sunt bune cu piure de cartofi și salată de ardei copți.

Lygia Rodica Ilieș, Brașov



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *