Frigărui de pui

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
2 bucăți piept de pui file
150-200 g iaurt
2 lingurițe busuioc uscat măcinat
2 știuleți de porumb tânăr
2 roșii
8 felii subțiri de bacon
2-3 căței de usturoi
sare
piper

Preparare
1. Speli carnea și o tai în cuburi pe care le presari cu busuioc, sare și piper. Cureți usturoiul și îl zdrobești. Amesteci usturoiul cu iaurtul și puțin piper. Lași bucățile de pui să se marineze pentru 3 ore, în iaurtul condimentat.
2. Cu puțin timp înainte de a prepara frigăruile, pregătești jarul. Tai porumbul în rondele și roșia în felii. Scoți bucățile de carne din iaurt și, fără să le scurgi, le îmbraci în felioare de bacon și le înfigi în bețele de bambus, alternând carnea cu porumb și roșie.
3. Așezi frigăruile pe grătarul încins și le frigi timp de 5-6 minute pe fiecare parte.

Sfatul meu
Le poți pregăti și pe grătarul aragazului, dar pe jar sunt mult mai bune, iar porumbul copt pe jar este mult mai aromat.

Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița

4 porții
3 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *