Frigărui de rinichi

rinichi

Ai nevoie de:
1 kg rinichi de porc
200 g slănină sau kaizer
1 cană lapte
1 legătură pătrunjel
sare
piper

Cum procedezi:
1. Cureți rinichii de pielițe și grăsime, îi tai pe lung, îi speli şi îi opărești în apă cu un praf de sare. Scoți rinichii, îi clătești cu apă caldă şi îi pui la macerat în laptele călduț, pentru aproximativ 1 oră.
2. Îi scoți din lapte, îi usuci cu un prosop şi îi tai în bucăţi groase de aproximativ 2 cm. Înfigi rinichii în țepușe, alternând cu felioare de slănină.
3. Ungi grătarul cu puţină slănină sau ulei și când este bine încins pui frigăruile. Le întorci pe toate părţile, până se frig bine. După 15-20 de minute, le sărezi şi piperezi.
4. Le servești la masă decorate cu pătrunjel verde, alături de cartofi copți sau alte legume fripte tot la grătar.

Paula Cândea, București

Sfatul nostru!
Dacă înfășori cuburile de rinichi în bucăți de slănină sau kaizer, vor împrumuta aromă și nu se vor mai usca la fript.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *