Frigărui de vițel cu dovlecei

Foto Elena Tănăsescu
Foto Elena Tănăsescu

Ai nevoie de
400 g carne de vițel
2 roșii
2 dovlecei mici
50 g orez
1 cățel de usturoi
3 linguri ulei
sare
piper
bețe de bambus pentru frigărui

Cum procedezi
1. Fierbi orezul în 150 ml apă, cu puțină sare și 2 linguri de ulei. Cureți usturoiul, îl pisezi și îl amesteci cu 3-4 linguri de apă. Tai carnea de vițel în cuburi de 3 cm, pe care le treci prin mujdeiul de usturoi. Tai dovleceii în felii groase de 2 cm. Presari cu piper carnea și dovleceii și le înfigi alternativ în țepușe.
2. Pui frigăruile pe grătarul uns cu ulei și le rumenești pe toate părțile. În același timp, frigi pe grătar și felii groase de roșii. Servești frigăruile calde, sărate după gust, cu garnitură de orez fiert și felii de roșii fripte.

Oana Otilia Trică, Râmnicu Vâlcea

Sfaturi prețioase pentru fripturi

Carnea pentru grătar nu se sărează înainte și trebuie servită imediat ce este friptă, cu bucățele de unt deasupra, cu felii de lămâie sau cu mujdei de usturoi.
Dacă sărezi fleicile de vită înainte de preparare, se vor lipi de grătar, iar sarea le va usca.
Carnea și cârnații se rumenesc frumos pe grătar dacă presari deasupra un praf de zahăr.
Friptura de porc capătă un gust picant dacă, peste carne, în timp ce se frige la grătar, presari câteva boabe de ienupăr proaspăt.
Pentru aromă, stropește în farfurie friptura caldă, cu 1 linguriță de mujdei de usturoi sau cu puțină saramură slabă, condimentată cu cimbru.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *