Frigărui înăbușite

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
800 g pulpă de porc
150 g slănină
150 ml vin
2 linguri untură
1 lingură salvie uscată mărunțită
sare
piper

Cum procedezi:
1. Speli carnea și îi îndepărtezi pielițele. Tai carnea în cuburi de 4-5 cm, iar slănina în felioare.
2. Repartizezi carnea și slănina în 8 porții și le înfigi în bețele pentru frigărui, alternând cuburile de carne cu feliile de slănină. Presari fiecare frigăruie cu sare și piper.
3. Topești untura la foc mic, într-o tigaie. Așezi frigăruile în tigaie una lângă alta și le înăbuși la foc mic, acoperind tigaia cu un capac. Din când în când, picuri câte puțină apă. Când sunt aproape gata, le stropești cu vin și le presari cu salvie. Servești frigăruile cu mămăliguță, garnitură de cartofi natur sau varză murată călită.

8 bucăți
Timp de preparare: 25 de minute

Elena Varga, Brad, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *