Frigărui vegetariene cu sos de fasole

Foto: Elena Tănăsescu
Foto: Elena Tănăsescu

Pentru frigărui ai nevoie de:
1 vânătă
2 ardei grași (roșu și verde)
4 roșii
8 frunze de dafin
50 ml ulei de măsline
bețe de bambus pentru frigărui
Pentru sos ai nevoie de:
4 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
1 ceapă
300 g fasole boabe sau mazăre
300 g iaurt
1 lingură chimen măcinat
½ linguriță boia iute
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper

Cum procedezi:
1. Deoarece frigăruile se răcesc repede, prepari întâi sosul. Alegi fasolea, o speli și o fierbi bine. Cureți ceapa și usturoiul, le tai mărunt, apoi le călești într-o tigaie cu ulei. Mixezi în blender fasolea fiartă, bine scursă, împreună cu iaurtul, chimenul, boiaua, ceapa și usturoiul. Acrești sosul după gust, cu zeamă de lămâie, îl sărezi și condimentezi, apoi îl omogenizezi.
2. Speli legumele, le tai în bucăți mari și le înfigi în bețele pentru frigărui, cu frunze de dafin la capete.
3. Le stropești cu uleiul de măsline și le frigi pe grătar, rotindu-le ca să nu se ardă. Le servești stropite cu sos fierbinte.

Clementina Cojan, Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *