Friptură cu arome chinezești

Mancare chinezeasca_MG_4059

Ai nevoie de
500 g carne de vită sau de porc
2 linguri mirodenii chinezești
2 linguri sos de soia
sare
Pentru garnitură
2 linguri ulei
1 cană orez

Cum procedezi:
1. Speli carnea, o tai în felii și o bați puțin, cu ciocanul de șnițele. Presari feliile de carne cu mirodenii, pe ambele părți și o lași la rece timp 2-3 ore.
2. Frigi carnea pe grătarul încins, pe o parte și pe alta, la foc moderat, apoi o sărezi după gust. Fierbi orezul cu 500 ml apă, iar la sfârșit adaugi uleiul și sare după gust.
3. Servești friptura alături de garnitura de orez și sosul de soia, iar dacă
mai este nevoie condimentezi cu amestec de mirodenii.

Doina Dumitriu, București

Sfatul meu!
Dacă nu găsești în comerț amestecul de mirodenii chinezești, prepară-l chiar
tu, amestecând în proporții egale piper, ghimbir, anason, curry și scorțișoară.

Sfaturi pentru reușita fripturilor de vită

– Mușchiul de vacă este foarte adecvat pentru grătar; se taie în felii de 4-5 cm grosime, care se bat cu gura unei sticle până ajung la 3 cm grosime.
– Ficatul tânăr de vițel sau pasăre se taie în felii de 2 cm grosime, care se ung cu ulei și se frig pe grătarul încins, câte 5 minute pe fiecare parte, apoi se aduc la masă cu bucăți de unt date prin pătrunjel tocat deasupra.
– Carnea grasă nu mai trebuie unsă cu ulei, deoarece grăsimea proprie o împiedică să se lipească de grătar.

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *