Friptură de antricot marinat

Antricot de porc_MG_3854

Pentru friptură ai nevoie de:
4 bucăți antricot de porc (aproximativ 600 g)
2 linguri unt
piper măcinat
cimbru
sare

Pentru marinată ai nevoie de:
100 ml vin roșu
3 linguri oțet de vin roșu
4 linguri ulei de măsline
1 ceapă
1 cățel de usturoi
sare

Cum procedezi:
1. Pentru marinată, amesteci vinul cu oțetul, uleiul, ceapa tocată fin, usturoiul zdrobit și puțină sare. Într-un castron așezi antricoatele spălate, le acoperi cu marinata și le dai la rece până a doua zi.
2. Scurgi bine bucățile de carne, le ungi cu untul topit și le presari cu piper și cimbru
după gust.
3. Rumenești antricoatele pe grătarul încins, apoi le presari cu sare și le servești alături de salată de roșii și castraveți.

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

Sfatul meu!
Friptura îți iese mai bine dacă o pui pe grătar când cărbunii sunt foarte încinși și ai grijă să o întorci foarte des.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *