Friptură de pasăre în lapte

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente

1 kg carne de pasăre
50 g unt
1 l lapte
1 linguriță amidon
sare
câteva frunze de verdeață

Preparare
1. Speli carnea, o tai în bucăți și o înăbuși puțin cu untul și 100 ml apă. Stingi cu laptele și lași să fiarbă la foc mic, până când carnea se desprinde de oase.
2. Scoți bucățile de carne într-un vas termorezistent. Lași sosul să scadă până la ½ din volum. Dizolvi amidonul în 50 ml apă rece și îl încorporezi în sos, amestecând cu o lingură de lemn până se îngroașă sosul, apoi sărezi după gust.
3. Torni sosul peste carne și decorezi cu verdeață. Servești friptura cu garnitură de legume înăbușite și, dacă dorești, cu lămâie alături.

8 porții
50 min

Adriana-Liliana Hvir, Iași



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *