Friptură de porc cu bere

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

5 porții
Timp de preparare: 1 oră și 20 minute

Ai nevoie de:
1 kg carne de porc
1 fir de praz
1 ceapă
1 țelină
1 morcov
3 căței de usturoi
350 ml bere
1 lingură ulei
30 g unt
sare
piper

Cum procedezi:
1. Speli carnea și o tai în felii groase de 1-1,5 cm. Într-o tigaie cu unt topit și ulei încins, înăbuși pe rând feliile de carne, întorcându-le pe ambele părți, apoi le scoți într-un vas termorezistent.
2. Cureți și zdrobești usturoiul și îl amesteci cu puțină apă. Stropești carnea cu berea și mujdeiul, o presari cu sare și piper și introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 45 de minute. Din când în când scoți vasul și stropești carnea cu sos.
3. Cureți și speli prazul, ceapa, țelina și morcovul, le tai în felii subțiri, le așezi în vasul în care se află carnea și dai la cuptor pentru încă 15 minute. Servești friptura stropită cu sosul strecurat, alături de dovlecei sau ciuperci pane și gogoșari murați.

Sfatul meu: Nouă ne place să preparăm, ca garnitură, piure din fulgi de cartofi, adăugând 2 linguri din sosul rezultat. Servim adesea friptura împreună cu legumele din tavă și piureul.

Ovidiu-Florin Sălăjan, Baia Mare, jud. Maramureș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *